Project 4 x 4

Opdrachtgever: Kunstenaars en Co

 

4×4 is een programma voor kunstenaars en medewerkers van bedrijven, waarin ze vier middagen met elkaar samenwerken. Bedrijven leveren een uitdagend vraagstuk aan, dat in vier weken samen met de kunstenaars wordt opgelost. Het project is leerzaam voor zowel de kunstenaars als de deelnemende bedrijven: de bedrijven leren creativiteit in de praktijk toepassen en de kunstenaars leren bedrijfsmatig werken.

De afgelopen weken is het CBKU decor geweest voor 4x4 in Utrecht. Op 11 en 27 mei en 17 juni stond het hele gebouw bol van de flip-overs, post-its en vooral creatieve ideeën. Zestien kunstenaars en zestien medewerkers van vier Utrechtse bedrijven zijn samen aan de slag gegaan met vier lastige dilemma’s. Na twee succesvolle edities in Groningen heeft Xpert CMKB samen met Kunstenaars&CO het innovatietraject 4x4 naar Utrecht gehaald.

SEMdesign deed mee aan dit project en was samen met drie andere creatieven ingedeeld in een groepje om voor Jaarbeurs Utrecht oplossingen te bedenken.

De vraag van de Jaarbeurs Utrecht was
‘Hoe kunnen wij innovatief worden, zijn en blijven’.
Na vier brainstormsessies zijn wij tot veel oplossingen gekomen
die allemaal onder de noemer, “ministerie van ontmoetingen” samen gevat kunnen worden. Het ‘ministerie’ moet zich procesmatig blijven ontwikkelen door te reageren op de wereld en te zorgen voor ontmoetingen. Tijdens deze ‘ontmoetingen’ (virtueel en reëel) deelt men andere inzichten, worden er discussies gestart, draagt men energie en inspiratie over. Door gebruik te maken van de kennis/interesses die je collega’s al bezitten, kan men al veel innovatieve ideeën in gang zetten en zorgen dat ze ‘in de waan van de dag’ blijven stromen.

Klik hier voor een filmpje over het project 4 x 4.